Затриманий експрезидент Киргизстану Атамбаєв відмовився спілкуватися зі слідством

09 серпня 16:52

Атамбаєв переконаний, що були порушені його права, норми конституції та Кримінально-Процесуальний кодекс.

 

Колишній президент Киргизстану Алмазбек Атамбаєв відмовився від співпраці зі слідчими органами, через незаконні дії останніх. Про це повідомив адвокат Атамбаєва Сергій Слєсарєв агентству "Інтерфакс".

Атамбаєв переконаний, що були порушені його права, норми конституції та Кримінально-Процесуальний кодекс.

Екслідер країни не має наміру розмовляти з ким-небудь, крім свого офіційного представника.

Нагадаємо, 7 серпня в селищі Кой-Таш в Киргизстані спецназ взяв штурмом резиденцію колишнього президента країни Алмазбека Атамбаєва, якого звинувачують у корупції та інших злочинах, екс-президенту загрожує довічне ув'язнення.

Проте згодом прихильники колишнього глави держави відбили резиденцію і звільнили Атамбаєва. Спецназ Державного комітету нацбезпеки не зміг затримати колишнього президента в його резиденції і покинули селище, де живе Атамбаєв. Під час зіткнень постраждали понад 50 осіб, один спецназівець загинув. Влада стверджує, що його вбили з снайперської зброї.

8 серпня після невдалої спроби затримання і зіткнень, президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков терміново повернувся з відпустки і скликав позачергове засідання Ради безпеки країни.

Читайте також: У Киргизстані затримали близько 40 протестувальників

Вдень 8 серпня у результаті повторного штурму резиденції експрезидента Атамбаєва останній був затриманий силами спецназу і вивезений з Кой-Таш. Після цього Алмазбека Атамбаев.

Нагадаємо, 27 червня парламент Киргизстану ухвалив постанову "Про позбавлення статусу експрезидента Киргизької Республіки Алмазбека Атамбаєва". 103 депутати проголосували "за", шість – "проти". Генпрокуратура виявила в його діях ознаки корупції, перевищення посадових повноважень та незаконного збагачення.

Сам Алмазбек Атамбаєв звинувачення в свою адресу називає абсурдними. На його думку, звинувачення на його адресу висунуті владою з метою усунення політичного опонента.