Засновник Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною світу

27 липня 18:25

53-річний бізнесмен обійшов засновника Microsoft Білла Гейтса.

 

Засновник американської компанії Amazon Джефф Безос став найбагатшою людиною у світі зі статком у розмірі близько 91 млрд доларів.

Сьогодні, 27 липня, акції найбільшого інтернет-магазину зросли на 1,3%, дозволивши Безосу зі статком у 90,9 млрд доларів обійти засновника Microsoft Білла Гейтса з його 90,7 млрд доларів. Гейтс займав перше місце рейтингу мільярдерів з 2013 року, повідомляє агентство Bloomberg.

Інвестори та аналітики зазначають, що зліт Amazon відбувся завдяки швидкозростаючим і прибутковим проектам Amazon Web і Amazon Prime. Користувачі цих сервісів все рідше ходять до магазинів і все частіше купують щоденні товари в інтернеті.

Наголошується, що Безос володіє близько 17% акцій компанії, яка у цьому році збільшила прибуток на 40%, що дозволило додати 24,5 млрд доларів до його багатства.

Відомо, що на початку 2017 року Безос займав четверту сходинку у рейтингу найбагатших людей світу і з тих пір перевершив інвестора Уоррена Баффета, засновника компанії Inditex Амансіо Ортегу, і вищезгаданого Білла Гейтса.

Як повідомлялося, з 2 по 4 травня Безос продав мільйон акцій Amazon вартістю від 935 до 950 доларів за кожну. Він досі володіє 79,9 мільйонами (17%) акцій компанії. У 2015 році частка Безоса становила 83 мільйона акцій.