Зафіксована перша за 20 років смерть від геморагічної лихоманки

22 сiчня 06:17

Джерело захворювання поки не встановлено

 

Поки Китай намагається впоратися зі спалахом коронавіруса, в іншій частині світу з'явилася нова небезпека. Це вірусне захворювання не спостерігали у світі цілих двадцять років і вже зарахували до забутих хвороб. Як виявилося, зарано.

Перша за 20 років смерть від геморагічної лихоманки зафіксована в Бразилії. Про це з посиланням на бразильський Моз повідомляє телеканал Globo у вівторок, 21 січня.

Перша за 20 років смерть від геморагічної лихоманки зафіксована в Бразилії. Про це з посиланням на бразильський МОЗ повідомляє телеканал Globo у вівторок, 21 січня.
Від захворювання помер 52-річний житель міста Сорокаба, в південно-східному штаті Сан-Паулу. Перші симптоми з'явилися у нього 30 грудня, після чого він встиг побувати на лікуванні у трьох клініках, але 11 січня помер від ускладнень.
Джерело захворювання не встановлено, чоловік ніколи не виїжджав з країни, але недавно бував у родичів у містах Ітапева та Ітапоронга, в тому ж штаті. У зв'язку з цим місцеве управління МОЗ взяло під нагляд родичів і медперсонал, що контактували з ним.
Смертельний випадок став п'ятим за всю історію спостережень і першим з 1999 року.

Раніше у Демократичній Республіці Конго (Африка)через спалах лихоманки ЕболаВООЗ оголосила надзвичайну ситуацію міжнародного значення.

Про це повідомляє Громадське з посиланням на ВООЗ.

"Настав час, щоб світ звернув на це увагу і подвоїв свої зусилля. Ми повинні працювати разом в знак солідарності з Конго, щоб покласти край цьому спалаху", - сказав гендиректор організації Тедрос Адханом Гебрейесус.

Міжнародна надзвичайна ситуація означає, що подія загрожує іншим країнам і вимагає координованих дій міжнародного співтовариства.

У той же час Адханом зазначив, що закривати кордони ДР Конго не потрібно, тому що ризик поширення лихоманки на інші країни низький.

Як зазначає АР, з початку спалаху - з серпня 2018 року - у Конго загинуло 1600 осіб.

Лихоманка Ебола - захворювання, що викликається вірусом Ебола, її коефіцієнт смертності - близько 50%.