З весни 2019 року громадяни ЄС не зможуть вільно в'їжджати до Великобританії

01 серпня 03:20

Після Brexit в королівстві будуть діяти нові правила та нова реєстраційна система для іммігрантів з країн ЄС.

 

У Великобританії введуть нові правила в'їзду та реєстрації проживання громадян Євросоюзу після завершення процедури Brexit.

"Свобода пересування громадян (між великою Британією та іншими країнами ЄС - ред.) завершиться в березні 2019 року", - заявив представник прем'єр-міністра Великобританії Терези Мей у понеділок, 31 липня, пише DW.

У той же час це не виключає можливість перехідного рішення у якому-небудь виді на час після Brexit", - зазначили на Даунінг-стріт у відповідь на запит агентства dpa.

Зараз на території ЄС діє свобода переміщень робочої сили, що припускає право вільного пересування і проживання найманих працівників в рамках Євросоюзу. Раніше Тереза Мей заявила, що всі громадяни ЄС, які мають право на перебування у Великобританії на момент Brexit, зберігають це право.

Переговори з Brexit почалися 19 червня і повинні завершитися до 31 березня 2019 року. В іншому випадку вихід Великобританії зі складу ЄС відбудеться без підписання двостороннього договору і, як наслідок, без правового врегулювання перехідного періоду.

Нагадаємо, Великобританія вийде з ЄС в кінці березня 2019 року,але після цього передбачається певний перехідний період, щоб згладити наслідки Brexit, перш ніж будуть встановлені нові довгострокові відносини з ЄС.