З приходом соцмедіа людина опинилася більше в теперішньому часі, а ще у лайках і селфи — експерт

14 квiтня 15:07

Про минулому або майбутньому ми часто сперечаємося, а справжнє розглядається як тимчасове і тому не настільки важливе для суперечок.

 

З приходом соцмедіа ми справді опинилися більше в теперішньому часі, а ще у вподобайках і селфі, які саме звідти. Адже вони теж по суті акцентують якийсь момент саме сьогодення. Очевидно, з погляду механізмів соціального управління таке перебування виключно в сьогоденні створює стабільну ситуацію.

Про це у своїй статті для DT.UA пише Георгій Почепцов. На його думку, про минуле або майбутнє ми часто сперечаємося, а сьогодення розглядається як тимчасове і тому не настільки важливе для суперечок.

"Читання книжки підносило людину, бо вона спілкувалася з кимось, хто був вищий і розумніший за неї хоча б тому, що той витратив на написання книжки значно більше часу, ніж хтось - на написання твіта. Твіттер і Фейсбук - це теж генератори віртуальних світів, як і книжка. Але книжки будувалися не тільки на нинішньому моменті, а відправляли нас у минуле або майбутнє. А це, хай там як, змушувало думати", - зазначає експерт.

Детальніше про наше місце у світі віртуальності читайте у статті Георгія Почепцова "Ми бачимо не те, що хочемо самі побачити, а те, що інші хочуть, щоб ми бачили..." у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".