З першого травня в'їзд до історичного центру Венеції стане платним

27 лютого 04:58

Прекрасна Венеція дуже втомилася від напливу туристів, які шкодять історичному місту.

 

В Італії проводять соціальний експеримент. З метою обмеження потоку туристів, який щорічно захльостує місто, комунальна влада Венеції ввела плату на в'їзд в історичний центр міста. Пропозицію було висловлено ще в січні, а зараз її схвалила комунальний рада, яка позначила терміни експерименту та розмір плати.

Тепер кожен, хто захоче потрапити до історичного центру Венеції, повинен буде заплатити три євро, повідомляє Корреспондент.net.

"Ця міра покликана заохотити розвиток цивілізованого туризму в нашому місті", – сказав член ради Джованні Джусто.

За його словами, поки що плата вводиться в експериментальному порядку. Протягом року місцева влада буде уважно стежити за змінами.

На першому етапі збір становитиме 3 євро з людини. Зібрані з туристів гроші будуть витрачені на утримання міста, в тому числі прибирання величезних обсягів сміття, яке залишають після себе туристи.

Нове правило почне діяти з 1 травня.

Нагадаємо, Венеція розташувалася на третьому місці в списку міст, які найбільше страждають від туристів. Раніше священик у Венеції запропонував ввести податок на глибокі декольте у наречених.

Всесвітній фонд захисту пам'яток (World Monuments Fund) оголосив про включення Венеції до World Monuments Watch-2014 - списку культурних об'єктів, що знаходяться під загрозою. Про це повідомляється на офіційному сайті фонду. Відзначається, що основну небезпеку для міста як культурного об'єкта являє круїзний туризм, за останні п'ять років збільшив відвідуваність міста на 400%. За цей період чисельність туристів, що відвідують місто, деколи сягала 20 тисяч людей в день.