Йованович дає свідчення у справі про імпічмент Трампа

15 листопада 18:18

Вступна заява Йованович детально продумана.

 

Колишня пані посол США в Україні Марі Йованович почала давати свідчення на публічних слуханнях у Конгресі щодо справи про імпічмент президента США Дональда Трампа.

"На жаль ... не всі українці взяли участь у нашій антикорупційній роботі. Тож, мабуть не дивно, що наші антикорупційні зусилля стали на шляху бажання здобуття вигоди та влади від тих українців, які вважали за краще грати за корумпованими правилами, намагаючись мене усунути", - цитує Йованович журналіст Аарон Блейк в Twitter.

Журналіст також зазначив, що вступна заява Йованович була добре продуманою.

Під час свідчення Йованович зазначила, що американська політика щодо України була в безладі, а "сумнівні інтереси світу дізналися, як мало потрібно, би усунути американського посла, який не дає їм того, що вони хочуть".

Публічні слухання у справі про імпічмент почалися 13 листопада. Першими свідчення давали тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор і заступник помічника держсекретаря США Джордж Кент, який курирує адміністративну політику в блоці східноєвропейських країн, включаючи Україну.

Наступного тижня плануються виступи свідків: помічника віце-президента Майка Пенси Дженніфер Вільямса; підполковника Олександра Віндмана; колишнього спецпредставника Держдепартаменту Курта Волкера; співробітника Ради національної безпеки Тіма Моррісона та інших.

Докладніше читайте в статті Олександра Хари "Імпічмент. Майже офіційно" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".