Євросоюз призначив керівника з протидії пропаганді РФ

02 вересня 00:17

Команда ЄС з протидії російській пропаганді повинна запрацювати в повній мірі у вересні цього року.

 

Керівником групи експертів Європейського Союзу, метою якої є протидія російській пропаганді, призначений дипломат Жиль Портман.

Як повідомив Портман на своїй сторінці в соціальній мережі, в його обов'язки входить комунікація і просування політики Євросоюзу в рамках Східного партнерства, підвищення дієздатності ЄС в реагуванні на дезінформацію, а також посилення незалежності ЗМІ.

Раніше Портман працював в Європейській службі зовнішніх дій (дипломатичному відомстві ЄС), МЗС Британії, був постійним представником Лондона в ЄС.

Команда Євросоюзу з протидії російській пропаганді повинна запрацювати в повній мірі у вересні цього року.

Читайте також: Колишні співробітники російських ЗМІ розповіли про витоки пропаганди

Раніше повідомлялося, що Нідерланди і Польща шукають фінансування на російськомовне ЗМІ без пропаганди. Метою проекту є забезпечення доступу російськомовних жителів Східної Європи до незалежної інформації. У березні 2015 року повідомлялося, що глави ЄС вирішили координовано боротися з російською пропагандою.

Між тим, оглядач Bloomberg вважає, що російська пропаганда за кордоном зазнала поразки.Проаналізувавши всі відповіді, експерти зробили висновок, що майже скрізь люди погано ставляться до Росії. При цьому жителі Європи не люблять її більше, ніж американці. Крім того, у Москви мало друзів на Близькому Сході і в Південній Америці.