Європарламент виділив 34 млн євро чотирьом країнам для ліквідації наслідків стихії

11 вересня 23:54

Найбільше отримає Литва для відновлення водної мережі та інфраструктури управління.

 

Європейський парламент схвалив рішення виділити з Фонду солідарності ЄС 34 млн євро Греції, Польщі, Литві і Болгарії для подолання наслідків стихійних лих. Про це йдеться в повідомленні на сайті ЕП.

Як наголошується, Литва отримає 16 918 941 євро для відновлення водної мережі та інфраструктури управління, які були пошкоджені після безперервних опадів протягом усього літа і осені 2017 року, які призвели до повені і пошкодили дренажні системи, дамби і дороги, а також сільськогосподарські угіддя.

Польща отримає 12 279 244 євро на відшкодування шкоди, завданої сильними штормами і сильними опадами у трьох регіонах, де були знищені десятки тисяч гектарів лісів і культур, а також транспортна та енергетична інфраструктура.

Шторми та повені також завдали серйозних збитків болгарському регіону Бургас, який отримає 2 558 225 євро за рахунок допомоги EUSF.

Греція отримає 2 535 796 євро на відновлення інфраструктури острова Кос, пошкодженого під час землетрусу в липні 2017 року.

Нагадаємо, наймасовішу повінь у цьому році довелося пережити містам Японії. Детальніше читайте у статті DT.UA "Розгул стихії: які міста світу опинилися під водою в 2018 році".