ЄС узгодив введення збройового ембарго проти Венесуели - ЗМІ

09 листопада 01:54

Брюссель також планує створити санкційний список осіб та організацій, які беруть участь у придушенні венесуельської опозиції.

 

Комітет постійних представників країн-членів ЄС 8 листопада погодив введення ембарго на поставки зброї Венесуелі і обговорив перспективи подальшого посилення санкцій щодо латиноамериканської держави.

Очікується, що обмеження повинні підштовхнути президента Венесуели Ніколаса Мадуро до переговорів з опозицією і сприяти врегулюванню політичної кризи, повідомляє DW.

На рівні глав МЗС країн Євросоюзу пакет санкцій може бути схвалено 13 листопада.

Під заборону також виявиться ввезення обладнання, яке може використовуватися для внутрішніх репресій, та апаратури для електронної розвідки.

Крім того, ЄС планує створити "чорний" список фізичних осіб та організацій, залучених до придушення опозиційних активістів у Венесуелі.

Нагадаємо, що на початку серпня у Венесуелі на військовій базі поблизу міста Валенсія військові оголосили про початок повстання проти президента країни Ніколаса Мадуро.

Сотні жителів міста вийшли на вулицю в підтримку військовослужбовців, але ближче до полудня їх розігнали сльозогінним газом.

Влада Венесуели придушили повстання, сім чоловік були арештовані. Їх звинуватили в "терористичній атаці" і спробі захопити склад зі зброєю.