ЄС має приділяти більше уваги існуючим світовим конфліктам — фон дер Ляйен

22 сiчня 14:04

За словами фон дер Ляйен, Європі потрібні надійні військові можливості для розвитку світової співпраці.

 

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен у ході виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі у середу, 22 січня, заявила, що Євросоюз має приділяти більше уваги існуючим конфліктам у світі, передає "Європейська правда".

"Протягом останнього десятиріччя європейці вивчили важливість стабільного сусідства. Від України - до берегів Середземномор'я, від Західних Балкан - до Сахеля. Ми вивчили важливість інвестувати більше у довгострокову стабільність і запобігати кризам", - підкреслила вона.

За її словами, жорстка сила завжди поєднується з дипломатією, а запобігання конфліктів - з примиренням і відновленням.

Фон дер Ляйен переконана, що Європі потрібні надійні військові можливості для розвитку світової співпраці.

"У цьому Європа може зробити справжню різницю. Ми - найбільший донор для розвитку й співпраці у світі. Ми інвестуємо у це більше, ніж решта світу разом взята. Але ми також повинні робити більше у кризах, що розвиваються. І для цього Європі також потрібні надійні військові можливості, і ми заклали підвалини європейського оборонного союзу. Він доповнює НАТО і він інший", - резюмувала президентка Єврокомісії.

Раніше Урсула фон дер Ляйен закликала Іран зупинити ракетні удари. За її словами, в ЄС встановили та перевірили часові стосунки з багатьма суб'єктами в регіоні та за його межами для деескалації ситуації на Близькому Сході.