Японські винищувачі піднімалися на перехоплення російського військового літака

06 квiтня 01:39

Російський Іл-38 наблизився до кордонів Японії і Південної Кореї.

 

Японія підняла в небо винищувачі F-15 для перехоплення російського протичовнового літака Іл-38, що наблизився до її державного кордону. Міністерство оборони Японії опублікувало звіт, до якого включило карту із зазначенням маршруту польоту російського літака над акваторією Японського моря і зроблену в повітрі фотографію Іл-38. Згідно зі звітом, літак ВКС РФ наблизився до японського кордону, але не перетинав його.

У Міністерстві оборони Росії, в свою чергу, повідомили, що Іл-38 здійснював плановий політ над водами Японського моря. Біля берегів Кореї російський літак був перехоплений південнокорейськими винищувачами F-16, а біля берегів Японії його супроводжували F-15.

На початку 2018 року американський літак-розвідник Lockheed Martin P3-Orion був змушений достроково перервати виконання завдання над акваторією Чорного моря через дії російського винищувача. Су-27, який пролетів на відстані півтора метри від літака ВМС США. Винищувач РФ протягом 2 годин і 40 хвилин займався перехопленням P3-Orion, здійснюючи небезпечні маневри.