Японка встановила рекорд довгожительства

09 сiчня 01:25

Танака відзначила свій 117-й день народження 2 січня 2020 року.

 

Японка Кейн Танака встановила новий рекорд довгожительства, відсвяткувавши 2 січня 2020 року свій 117 день народження. Святкування пройшло в будинку престарілих в Фукуоці на півдні Японії.

Танака відсвяткувала свій день народження вечіркою разом з персоналом і друзями, захід показали телевізійні кадри місцевої телекомпанії TVQ Kyushu Broadcasting Co.

Жінка відкусила шматок свого великого святкового торта. "Смачно", - сказала вона з посмішкою. "Я хочу ще".

У минулому році у віці 116 років та 66 днів Танака увійшла в Книгу рекордів Гіннеса як найстаріша людина планети. Рекордний вік Танаки є символом швидко старіючого населення Японії, що в поєднанні зі скороченням народжуваності викликає стурбованість щодо нестачі робочої сили і перспектив майбутнього економічного зростання.

Згідно з даними міністерства охорони здоров'я Японії, число дітей, що народилися в Японії, скоротилося в минулому році приблизно на 5,9 відсотка і склало менше 900 000 осіб, вперше з тих пір, як уряд почав збирати дані в 1899 році.

Танака народилася передчасно в 1903 році і вийшла заміж за Хідео Танака в 1922 році, говориться в Книзі рекордів Гіннеса. Пара мала чотирьох дітей та усиновила п'яту дитину.

Як повідомляло DT.UA кількість людей, які досягли 100-річного віку по всьому світу, зросла до рекордного рівня. Як повідомляє Федеральне статистичне відомство у Вісбадені, в 2019 році число ювілярів перевищило 533 тисячі осіб. Найбільше довгожителів зафіксовано в Японії і США.