Японія підтримала без результативні переговори США і КНДР, Абе готовий зустрітися з Кімом

28 лютого 14:41

Трамп на зустрічі з Кімом підняв питання про минулі викрадення японських громадян Північною Кореєю, розповів Абе.

 

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе повністю підтримав рішення президента США Дональда Трампа відмовитися від укладення угоди щодо повної денуклеаризації з лідером КНДР Кореї Кім Чен Ином. Абе заявив про готовність провести зустріч з Кімом, що вирішити давні розбіжності між Токіо і Пхеньяном.

За даними телеканалу Al Jazeera, Абе також розповів, що Трамп на зустрічі з Кімом підняв питання про минулі викрадення японських громадян Північною Кореєю.

В Японії офіційна кількість жертв викрадень складає 17, але підозрює причетність Північної Кореї до ще більшої кількості зникнень.

Абе в середині січня вже висловлював бажання зустрітися з Кімом.

Читайте також: Блакитний дім відреагував на невдалі переговори Трампа з Кім Чен Ином

27 лютого в Ханої розпочався дводенний саміт США-КНДР на рівні глав держав. У перший день Трамп і Кім Чен Ин провели зустріч у форматі тет-а-тет. Президент США оцінив зустріч з лідером КНДР як "дуже добру". Мета саміту – подальший прогрес у виконанні домовленостей, досягнутих у ході саміту в Сінгапурі. У другий день стало відомо, що Трамп і Кім не домовилися щодо денуклеаризації Північної Кореї, проте Кім заявив, що запевнив Трампа, що хоче "позбавитися своєї ядерної програми".