Як демократи можуть перемогти Трампа на виборах президента США – Axios

13 лютого 15:41

У Блумберга більше грошей, ніж у Трампа, і, на відміну від президента, він планує витратити їх або на себе, або на кандидата від партії.

 

Серед високопоставлених республіканців і демократів зростає розуміння того, що президент США Дональд Трамп сильніше, ніж коли-небудь, і що його буде дуже складно перемогти цієї осені на виборах. Однак видання Axios пише, що деякі дані вказують на зворотне.

Чому це важливо: на тлі рекордно високих показників фондових ринків і рекордно низького безробіття Трамп відстає в рейтингу майже від кожного демократа на національному рівні.

Так, у нього є велика перевага в зборі грошей і використанням Facebook. Але Майкл Блумберг готовий витратити два мільярди доларів (деякі кажуть, що вдвічі більше) на кампанію. Блумберг витратить ще більше, навіть якщо він перестане бути кандидатом у президенти США.

Дані:

Трамп переміг у 2016 почасти завдяки низькій явці серед прихильників демократів. Є мало відомостей про те, що він розширив свою електоральну базу.

Рейтинг Трампа дорівнює або відстає від кожного ведучого демократа практично в кожному національному опитуванні, включаючи опитування Fox News від 26 січня.

У більшості опитувань показники Трампа знаходяться в межах допустимої похибки - і часто значно нижче 50% - попри швидко зростаючу економіку. У багатьох випадках він відстає від більшості кандидатів вищого рівня.

У Блумберга більше грошей, ніж у Трампа, і, на відміну від президента, він планує витратити їх або на себе, або на кандидата від партії. У республіканців не буде фінансової відповіді, якщо він вкладе кілька мільярдів на рекламу і співробітників кампанії.

Існує значний розрив між оптимізмом щодо економіки (+ 60%) і самим Трампом. Цей пункт даних турбує провідних республіканців.

Між рядків: не забувайте про 2018 рік. Демократи насолоджувалися рекордною явкою виборців і відвоювали у республіканців Палати представників на проміжних виборах в Конгрес.

Після слабкої участі виборців в Айові демократи побили рекорд з явки виборців в Нью-Гемпширі, згідно з даними NY Times.

Підсумок: Трамп, без сумніву, сильний і стає ще сильніше, попри процес імпічменту. Але демократи настільки травмовано перемогою Трампа у 2016 році, що пропускають реальні ознаки його вразливості.

Навіть соціал-демократ Берні Сандерс виглядає сильним проти Трампа у відповідних опитуваннях.

Президентські вибори в США 2020 року заплановано на 3 листопада. У них може бути обраний 46-й президент США (у випадку, якщо Дональд Трамп не буде обраний на другий термін). Згідно з Другою статтей Конституції США, для обрання президентом Сполучених Штатів Америки особа повинна бути громадянином США за народженням, не молодше 35 років, які прожили на території країни не менше 14 років.

Найчастіше кандидати висуваються від однієї з політичних партій США в ході праймеріз - інститут первинних президентських виборів, за результатами яких спрямовуються делегати на загальнонаціональну партійну конвенцію, де має бути визначений єдиний партійний кандидат у президенти.