Washington Post: Республіканець звинуватив Трампа в заохоченні білих націоналістів

05 серпня 15:18

Конгресмен закликав і інших республіканців не мовчати.

 

Член Палати представників штату – нижньої палати Конгресу США – республіканець Джон Макколлістер сказав, що президент Сполучених Штатів Дональд Трамп і Республіканська партія "забезпечують перевагу білих", пише газета The Washington Post.

"У нас є президент-республіканець, який постійно розпалює расистські страхи. Він називає деякі країни "дірками", каже кольоровим жінкам "повертатися" туди, звідки вони приїхали, і бреше частіше, ніж говорить правду. У нас є сенатори-республіканці та представники, які дивляться в інший бік і нічого не кажуть, побоюючись, що це негативно позначиться на їх виборах", - сказав Макколлістер.

Він додав, що стане тим, хто не боїться говорити.

"Так більше не буде. Коли книги з історії написані, я відмовляюся бути тим, хто нічого не сказав. Настав час для нас, республіканців, бути чесними з тим, що відбувається всередині нашої партії. Ми кращі за це, і я благаю своїх республіканських колег встати і вчинити правильно", - зауважив конгресмен.

Нагадаємо, 3 серпня близько 11:00 за місцевим часом 21-річний Патрік Крузіус відкрив вогонь по відвідувачах магазину Walmart поблизу торгового центру Cielo Vista Mall в Ель-Пасо. Жертвами стрілянини стали 20 людей, ще 26 отримали поранення.Сам затриманий підтвердив, що скоїв злочин на "ідеологічному ґрунті" і надихався терактами в новозеландському Крайстчерчі.

Менш ніж через добу відвідувач бару в Дейтоні убив дев'ятьох людей і поранив ще 26. Як повідомляють свідки, чоловік відкрив вогонь після того, як охоронець відмовився пустити його до закладу. Злочинця застрелив офіцер поліції.