Все менше росіян хочуть незалежності Донбасу

03 жовтня 11:36

У Росії число прихильників незалежності Донбасу скоротилося 70 до 50%. Про включення території до складу РФ соціологи навіть не запитують.

 

Половина росіян (50%) вважають, що території, підконтрольні угрупованням "ДНР" і "ЛНР", повинні стати незалежними державами. Про це свідчать дані вересневого соцопитування "Левада-Центру".

Кожен четвертий росіянин (26%) вважає, що "досить автономії Донецької та Луганської областей у складі України". Лише 9% згодні, що Донецька і Луганська області повинні входити до складу України на загальних підставах. Важко відповісти 15%.

Нагадаємо, що ще у травні 72% росіян вважали, що необхідно визнати незалежність "ДНР", а 26% респондентів хотіли б бачити політичне майбутнє південно-східних регіонів України як частину Росії.

Ще раніше, у березні, майже половина росіян (49%) вважали, що в разі проведення референдуму в південно-східному регіоні України з позитивним рішенням про включення до складу РФ його слід прийняти.

Опитування "Левада-Центру" проведено 19 - 22 вересня 2014 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського і сільського населення серед 1600 осіб у віці 18 років і старше в 134 населених пунктах 46 регіонів країни. Статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%. !zn