ВООЗ відмовилася оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через коронавірус

23 сiчня 21:21

Влада Китаю оголосило жорсткі карантинні заходи в містах, які стали епіцентром зараження.

 

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я відмовилися оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через новий вид коронавіруса. Проаналізувавши ситуацію з поширенням 2019-nCoV, експерти дійшли висновку, що такий крок був би передчасним, повідомляє прес-служба ВООЗ.

"Сьогодні я не оголошую надзвичайну ситуацію в області суспільної охорони здоров'я міжнародного значення", - повідомив голова ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейесус на прес-конференції в Женеві у четвер, 23 січня.

Він уточнив, що думки експертів щодо достатності підстав для оголошення міжнародної надзвичайної ситуації розділилися. Однак більшість схилилася до того, що оголошувати її в поточних умовах не варто.

"Це надзвичайна ситуація для Китаю, але це поки що це не стало глобальною надзвичайною ситуацією в області охорони здоров'я", - пояснив очільник Організації.

Доктор Гебрейесус зазначив, що з 584 підтверджених випадків зараження 2019-nCoV, 575 зареєстровані в Китаї. І всі 17 жертв вірусної пневмонії були інфіковані і померли в Китаї.

У ВООЗ також подякували владу КНР за співпрацю та відзначили, що жорсткий режим карантину, введений в Ухані й інших містах, спрямований на обмеження поширення захворювання.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила новий вірус з Китаю 2019-nCoV. Вперше він був діагностований у грудні минулого року. Новий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, якими може заразитися людина.

У Китаї вже зафіксовано майже 600 випадків захворювання вірусною пневмонією, викликаною 2019-nCoV, 17 людей померли. Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані і сягати 4000 осіб.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляла влада Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму і США.

В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою. Пасажирів з міста Ухань перенаправляють до аеропортів Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Атланти і Чикаго, де проводиться скринінг на предмет зараження вірусом.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин у місті Ухань, що стало епіцентром спалаху захворювання, а також у містах Ечжоу і Хуангань.