Влада Антигуа і Барбуди конфіскувала майже 67 мільйонів доларів з рахунків Павла Лазаренка

17 вересня 09:12

Гроші надійдуть до бюджету острівної держави.

 

Суд Антигуа і Барбуда конфіскував на користь своєї держави 66,7 млн доларів, які були заморожені на рахунках екс-прем'єр-міністра України Павла Лазаренка в цій країні. Банк, в якому зберігалися ці гроші, на даний момент ліквідовано.

Конфіскацію уряд Антигуа пояснив тим, що гроші Лазаренка були отримані корупційним шляхом, повідомляє українська редакція "Голосу Америки".

Як будуть використовуватися гроші колишнього українського прем'єра, буде вирішувати уряд острівної держави.

Після рішення суду про конфіскацію, директор місцевого управління з наркоконтролю та відмиванням грошей Едвард Крофт зазначив, що робота його агентів і суду в черговий раз продемонстрували: Антигуа і Барбуда не відкриті для бізнесу міжнародних злочинців.

Читайте також: У ГПУ впевнені, що в України є шанс повернути активи Лазаренка із США

Лазаренко був засуджений у США за організацію корупційних схем. На свободу він вийшов ще в 2012 році, проте, як зазначає видання, незважаючи на свої обіцянки він не повернувся в Україну, а продовжує жити в Сполучених Штатах.

Статок Лазаренка, який, як передбачається, отримано незаконним шляхом і виведено за кордон, оцінюють в 250 млн дол. Ці гроші, на які претендує цілий ряд кредиторів, є предметом 15-річного судового розгляду.