Влада Таджикистану зобов'язала продавців носити уніформу з національною символікою

14 листопада 07:23

Однаковий робочий одяг із державною символікою продавці повинні носити незалежно від того, працюють вони на ринку чи в магазині.

 

Надалі всі продавці торговельних центрів, супермаркетів і ринків Таджикистану будуть обслуговувати покупців в однаковому спецодязі, повідомили в Агентстві по стандартизації, метрології, сертифікації та торгової інспекції при уряді країни. На спецодязі вишита символіка Таджикистану, передає "Радіо Озоді" (таджицька редакція "Радіо Свобода").

Співробітники Агентства почали рейди в торгових точках, супермаркетах і ринках країни. Тим, хто не носить уніформу, доведеться заплатити штраф у розмірі 1000 сомоні ($ 115 ).

Єдина форма одягу також практикується в школах Таджикистану - для хлопчиків це костюм, чорні штани, біла сорочка і краватка, у дівчаток чорні спідниця або штани, кофта і краватку. Вчителі можуть одягатися як учні – у світлу сорочку і чорний костюм.

Крім того, ще з 2011 року паломники з Таджикистану здійснюють хадж у єдиному одязі, який складається з сорочки і штанів, а для жінок також і хустки. На одязі паломників вишита символіка Таджикистану.

Єдиний одяг, правда, без символіки Таджикистану, носять і представники духовенства країни.

Нагадаємо, в 2016 році в Таджикистані ввели кримінальну відповідальність за образу президента.