Влада ОАЕ оголосила своїм громадянам "боргову амністію": їм пробачили кредитні заборгованості

24 лютого 03:50

Боржники в ОАЕ зітхнули з полегшенням: їм пробачили всі борги за кредитами.

 

13 банків Об'єднаних Арабських Еміратів пішли назустріч своєму уряду і оголосили, на його прохання, "боргову амністію" тим громадянам країни, які мали заборгованості по кредитах. Банки списали заборгованість громадян у розмірі 361 мільйон дирхамів (понад 98 мільйонів доларів).

Джабер Мохаммад Ганем Аль-Сувейді, генеральний директор суду наслідного принца Абу-Дабі і голова Вищого комітету Фонду врегулювання заборгованості, сказав, що цей жест є частиною прагнення керівництва ОАЕ забезпечити гідне життя всім еміратцям і максимально можливий рівень соціальної стабільності, повідомляє Gulfnews.

Ініціатива пов'язана з оголошеним в країні президентом ОАЕ і еміром Абу-Дабі Халіфою ібн Зайд Аль Нахайяною "Роком терпимості".

Представники банків в свою чергу зазначили, що цей крок націлений на зниження соціального тягаря на звичайних громадян і "просування цінностей терпимості", а
прощення боргів має підтримати максимально можливий рівень соціальної стабільності.

Нагадаємо, 2 листопада 2017 року під час візиту президента України Петра Порошенка в Об'єднані Арабські Емірати був підписаний Меморандум про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів України та урядом Об'єднаних Арабських Еміратів про скасування візових вимог.