Влада М'янми позбавили доступу в інтернет мусульман-рохінджа

25 червня 13:22

Конгрес США і ООН раніше звинувачували владу країни в геноциді мусульман-рохінджа.

 

Влада М'янми позбавила доступу в інтернет більше мільйона людей, які проживають в штаті Ракхайн, повідомляє "Радио Свобода". Цей регіон заселений мусульманами з етнічної групи рохінджа.

Вже довгий час вони б'ються з урядовими військами. Через військові репресії за останні два роки в штаті Ракхайн в сусідню Бангладеш бігли понад 750 тисяч рохінджа. ООН кваліфікувала переслідування як геноцид. В США події назвали "етнічною чисткою".

Блокування інтернету в штаті Ракхайн триває як мінімум з 21 червня. Жителі регіону заявляють про порушення їхнього права на вільний доступ до інформації. Однак міністерство зв'язку М'янми не повідомляє, коли зніме блокування. У відомстві заявили лише, що це відбудеться, "коли в регіоні відновиться мир і порядок".

ЗМІ зазначають, що рішення про обмеження доступу до інтернету в Ракхайні прийняла глава уряду Аун Сан Су Чжі, лауреат Нобелівської премії миру за 1991 рік. В ООН заявили, що блокування інтернету для мусульман рохінджа може бути прикриттям "грубих порушень прав людини" в регіоні.

Раніше повідомлялося, що міжнародна правозахисна організація Amnesty International позбавила державного радника М'янми Аун Сан Су Чжі своєї вищої нагороди "Посланник совісті" через геноцид мусульман рохінджа.