Влада Кенії спочатку підтвердила, а помім спростувала наявність бомби на борту літака Air France

20 грудня 17:30

Пристрій було описано як "коробка з секундоміром на ній".

 

Влада Кенії підтвердила наявність бомби на борту літака Air France, який слідував з Республіки Маврикій в Париж і здійснив екстрену посадку в аеропорту Момбаси, а через п'ять годин експертизи спростували власну заяву. Остаточно було встановлено, що на борту було знайдено муляж бомби.

"Коробку розібрали і в ній не виявили жодних вибухових речовин", -повідомив поліцеській чиновник.

Підозрілий предмет був виявлений одним з пасажирів літака, який повідомив про свою знахідку стюардам. Після цього було прийнято рішення про екстрену посадку.

Пристрій було описано як "коробка з секундоміром на ній". Під підозрою поліції виявилися шестеро пасажирів, повідомляє агентство AP.

Разом з тим, видання The Independent з посиланням на джерела в керівництві Кенії повідомляє, що вже затримані двоє підозрюваних у причетності до інциденту.

На поточний момент ведеться розслідування. Аеропорт Момбаси працює в штатному режимі.

Читайте також: Рейс Мадрид-Сан-Паулу завернули через повідомлення про бомбу на борту

Після інциденту з російським лайнером А321 31 жовтня інші авіакомпанії стали сильнішими побоюватися терактів. Пасажирський лайнер А321 компанії "Когалимавіа", що виконував рейс Шарм-еш-Шейх - Санкт-Петербург, зазнав аварії на півночі Синаю. У результаті загинули 224 людини, що знаходилися на борту. 17 листопада російська влада вперше визнали, що причиною катастрофи аеробуса А321 став теракт.