Війська Саудівської Аравії увійшли в Ємен вперше з початку військової операції

28 серпня 03:58

Саудівське військове командування називає військове вторгнення в Ємен тимчасовим.

 

Військові підрозділи Саудівської Аравії перетнули кордон з Єменом вперше з початку військової операції в березні поточного року, передає Al Jazeera.

Війська Ер-Ріяда зайняли гірський район південніше саудівської провінції Джизан. Військове командування Саудівської Аравії називає дане вторгнення тимчасовим.

Повідомляється, що в неділю, 23 серпня повстанці-хусити відкрили артилерійський вогонь по території Саудівської Аравії, в результаті чого загинули десятки саудівських військовослужбовців.

Конфлікт в Ємені почався в березні 2015 року. На початку липня ООН віднесла військові дії в країні до третього, найважчого за рівнем гуманітарної кризи. За даними організації, за час конфлікту загинули 1,6 тис. і поранено 6,2 тис. людей.

Як пише Віктор Каспрук у статті в "Дзеркалі Тижня. Україна" "Ємен: досягнення компромісу або війна без кінця і краю?", четвертий місяць війни обернувся для країни нестачею води, харчових продуктів, медичного обслуговування і т. п. З точки зору політичного, економічного і соціального розвитку країна фактично відкинута на кілька десятиліть назад.

Сьогодні основною метою Саудівської Аравії є не тільки нейтралізувати бунтівників Хуті в Ємені, але і послати потужний сигнал Ірану: припиніть втручатися в арабські справи. Таким сигналом стане недопущення падіння від рук Хуті законного уряду Ємену.