Війська Асада знищили лідера "Фронту революціонерів Сирії"

27 грудня 01:27

Західні країни стверджують, що РФ в Сирії знищує сирійських повстанців.

 

В Сирії урядова армія знищила лідера опозиційного угруповання "Фронт революціонерів Сирії", яке є відгалуженням "Вільної сирійської армії" і веде збройну боротьбу з режимом президента Башара Асада.

Як повідомляє Deutsche Welle, про це заявив офіційний представник Збройних сил Сирії Алі Майхуб.

Майхуб зазначив, що лідера "Фронту революціонерів Сирії" Ліда Мухаммада аль Масаальму було вбито в провінції Дамаск.

За його словами, урядова армія знищила "броньовані машини з терористами і три машини з встановленими великокаліберними кулеметами південніше кварталу Аль Манчия в місті Дара, а також нанесли удари по терористичним угрупованням в таборі біженців" у тому ж місті.

25 грудня в результаті нальоту російської авіації по одному з передмість Дамаску було вбито лідера повстанського угруповання "Джаіш аль-Іслам" ("Армія ісламу") Захрана Алуша, а також п'ятьох командирів опозиційних формувань.

Читайте також: Радбез ООН прийняв "мирну" резолюцію по Сирії

Напередодні в Держдепі США заявили, що РФ завдає більшість авіаударів по сирійській опозиції, а не по "Ісламській державі".

21 грудня голова Міністерства закордонних справ Туреччини Мевлут Чавушоглу звинуватив РФ у загибелі 600 мирних жителів в Сирії.

Раніше правозахисна організація Human Rights Watch звинуватила Росію у використанні касетних боєприпасів у Сирії.

Військова кампанія РФ у Сирії стартувала 30 вересня після відповідного запиту президента країни Башара Асада, якого підтримує офіційна Москва. При цьому країни Заходу звинувачують режим Асада у військових злочинах і вимагають його відставки.

Західні країни, а також Туреччина і Саудівська Аравія стверджують, що метою російських ударів в Сирії є, в першу чергу, сирійські повстанці, опозиційні до Асада, а не терористи угруповання "Ісламська держава".