Витік хлору на підприємстві у США: понад 50 осіб госпіталізували

28 лютого 08:59

У компанії стверджують, що хлор не потрапив за межі підприємства.

 

У штаті Алабама (США) на підприємстві з водопостачання Birmingham Water Works стався витік хлору, в результаті чого більше 50 осіб госпіталізували. Згідно з повідомленням компанії в Twitter, життю постраждалих нічого не загрожує.

Зазначено, що викид хлору стався через випадкове змішування натрію гіпохлориту (відбілююча речовина), та сульфату заліза. Відразу після інциденту госпіталізували 14 осіб, пізніше в цілях обережності у лікарні відправили ще 40 співробітників підприємства.

У компанії повідомили, що на даний момент здоров'ю і життю постраждалих нічого не загрожує. Зазначено, що шкідливі речовини не потрапили назовні, а залишилися всередині підприємства.

"Загрози здоров'ю і безпеці населення також немає, водопостачання в регіоні не постраждало", - йдеться в повідомленні підприємства.

Восени минулого року в Макіївці місцеві жителі отруїлися питною водою. У лікарні Макіївки і Донецька госпіталізували десятки людей, в тому числі дітей. Підприємству "Вода Донбасу" було відомо про проблеми з якістю води, напередодні вони рекомендували перед вживанням кип'ятити її 5-7 хвилин. За словами Павла Лисянського, причиною отруєння стало використання марганцю для дезінфекції води замість хлору, який закінчився.