Витік даних в Білому домі: опублікували розклад Трампа

04 лютого 15:06

Американський президент по п'ять годин з ранку дивиться телевізор і обговорює новини.

 

В інтернет потрапили звіти Білого дому, які розкривають щоденний розклад президента США Дональда Трампа з моменту проміжних виборів. Документи, опубліковані виданням Axios, охоплюють період з 7 листопада 2018 по 1 лютого 2019 року. Близько 60% робочого часу Трампа - 297 годин 15 хвилин за майже три місяці - припадає на неструктурований "виконавчий час".

Згідно з розкладом, Трамп починає роботу о 8 ранку і закінчує близько 5 вечора. На початку дня в розкладі президента виділені 2-3 години виконавчого часу. Відомо, що Трамп часто прокидається раніше 6 ранку і до 8 повинен бути в Овальному кабінеті. Однак, згідно з даними шести джерел, замість цього американський президент проводить ранок у своїй резиденції - дивиться телевізор, читає газети і обговорює новини зі своїми радниками. Робочий день Дональда Трампа починається близько 11 ранку із зустрічі з главою апарату Білого дому або брифінгу розвідки.

В деякі дні виконавчий час переважає в розкладі. Наприклад, 18 січня у Трампа був виділений час на заплановані зустрічі (з в. о. глави апарату Білого дому Міком Малвані і міністром фінансів Стівеном Мнучином) і 7 годин на "виконавчий час".

Концепцію виконавчого часу винайшов колишній глава апарату Білого дому Джон Келлі, оскільки Трампу не подобалося відчувати себе під замком стандартного графіка.

"Він постійно дзвонить комусь. Він завжди щось замишляє. Це не типова структура роботи", - сказав високопоставлений чиновник Білого дому.

Всього з 7 листопада по 1 лютого Трамп працював 502 години 55 хвилин. З них:

  • виконавчий час - 297 годин 15 хвилин;
  • зустрічі - 77 годин 5 хвилин;
  • поїздки - 51 година 15 хвилин;
  • обід - 39 годин;
  • заходи - 38 годин 20 хвилин.

Зазначається, що в розкладі вказані не всі зустрічі, які проводить президент США. Трамп іноді проводить зустрічі у виконавчий час, про які він не хоче розповідати, побоюючись витоку інформації. Його ранок іноді включає дзвінки главам держав, зустрічі з адвокатами, які не відображені на графіках. Наприклад, у розкладі за минулу середу говорилося, що на 16:30 у Трампа була запланована "взаємодія зі ЗМІ". Згідно з даними джерел, це було інтерв'ю правому виданню Daily Caller.

Прес-секретар Білого дому Сара Сандерс прокоментувала звіт Axios.

"У президента Трампа інший стиль керівництва, ніж у його ніж у його попередників, і результати говорять самі за себе", - заявила вона.

"Хоча він витрачає більшу частину свого дня на заплановані зустрічі, заходи та дзвінки, у нього залишається час, щоб створити більш творче середовище, яке допомогло зробити його найбільш продуктивним президентом в сучасній історії", - підкреслила Сандерс.

Раніше журнал Politico описав 2018 рік для Трампа у вісімнадцяти числах. Видання повідомило, що президент США 67 разів відвідав свої гольф-клуби і провів 44 передвиборних мітинги.