Вирок Ассанжу демонструє прагнення помститися — реакція Wikileaks

01 травня 16:33

Сам обвинувачений сприйняв вирок спокійно.

 

Винесений лондонським судом вирок засновнику Wikileaks Джуліану Ассанжу про рік в'язниці за порушення умов звільнення під заставу в організації вважають несправедливим.

"Вирок Джуліану Ассанжу шокує і демонструє прагнення помститися. У нас є серйозні побоювання з приводу того, чи буде справедливим розгляд у великій Британії питання про його екстрадицію ", - наголошується в повідомленні Wikileaks в Twitter.

У середу, 1 травня, суд у Великобританії відправив засновника Wikileaks Джуліана Ассанжа на 50 тижнів у в'язниці за порушення умов звільнення під заставу. Сам Ассанж спокійно сприйняв вирок, зазначають ЗМІ.

2 травня Ассанжу потрібно знову з'явитися в суд, що розглядає питання про його екстрадицію в США.

Нагадаємо, в 2012 Джуліана Ассанжа звинувачували у Швеції в сексуальних домаганнях, і Великобританії належало вирішити питання про його екстрадицію. Ассанж, вийшовши на свободу під заставу, не з'явився в суд і сховався в посольстві Еквадору в Лондоні. Згодом влада Швеції закрили цю справу.

Засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа заарештовали 11 квітня в Лондоні за запитом США. Суд розгляне прохання США про екстрадицію. Влада Еквадору позбавили Ассанжа притулку в посольстві в Лондоні, де він проживав протягом майже семи років. Приводом для затримання стала неявка Ассанжа на засідання суду в 2012 році.

Детальніше про Джуліана Ассанжа, причини, за якими він переховувався в еквадорському посольстві і його арешт читайте у матеріалі DT.UA "Джуліана Ассанжа заарештували в Лондоні за запитом США: головне".