Винищувачі НАТО перехопили російський бомбардувальник над Чорним морем

26 липня 13:31

Російський літак майже порушив повітряний простір НАТО.

 

Винищувачі британських Королівських ВПС Typhoon перехопили російський бомбардувальник Су, який наблизився до повітряного простору НАТО над Чорним морем, розповіли військові.

Літаки були підняті по тривозі з румунською авіабази недалеко від Констанци на узбережжі Чорного моря, щоб перехопити російський бомбардувальник, що прямував до повітряного простору НАТО.

Російський літак пролетів над західним Чорним морем і контролювався двома пілотами Typhoon з 135-го Експедиційного повітряного крила (EAW) у відповідності з місією НАТО з посиленої авіаційної поліції, яку Королівські ВПС проводять в Румунії.

"Коли ми отримали повідомлення на перехоплення, ми кинулися до реактивних літаків з нашими інженерами, запустили літак і злетіли протягом декількох хвилин. Потім ми підлетіли до невідомого російського літака, який був близький до порушення повітряного простору НАТО. Російський літак не потрапив у повітряний простір НАТО, тому нам було доручено патрулювати небо протягом короткого періоду часу в якості стримуючого фактора. Ми регулярно проводимо повітряну поліцейську діяльність у Великій Британії, тому сьогоднішній захід знайомий і відбувся без проблем", - розповів один з британських пілотів.

Місія Королівських ВПС в Румунії є частиною заходів по забезпеченню безпеки НАТО, введених в 2014 році. У той час Альянс розпочав реалізацію цих заходів по забезпеченню довіри з метою продемонструвати колективну рішучість союзників і захисний характер Альянсу.

На початку року американський літак-розвідник Lockheed Martin P3-Orion був змушений достроково перервати виконання завдання над акваторією Чорного моря через дії російського винищувача. Су-27 пролетів на відстані півтора метри від літака ВМС США. Винищувач РФ протягом 2 годин і 40 хвилин займався перехопленням P3-Orion, здійснюючи небезпечні маневри.