Вибори в Молдові стали фіналом для політичних важковаговиків: комуністів і уніоністів — Филипенко

26 лютого 16:32

Електорат комуністів перейшов до соціалістів. А ідея об'єднання з Румунією в Молдові набрала популярності, але не отримала представництва в парламенті.

 

У неділю в Молдові відбулися парламентські вибори, за результатом яких до законодавчого органу країни не пройшли партія комуністів і прихильники об'єднання з Румунією - уніоністи. Для політичних важковаговиків минулого нинішні вибори стали фіналом, пише політичний експерт Артем Филипенко у статті для DT.UA.

"Якщо у разі комуністів можна сказати, що їх електорат відійшов до соціалістів, то з уніоністами проблема складніша. Якщо раніше говорили про те, що представництво уніоністських партій у парламенті перевищує кількість бажаючих "возз'єднання з Матір'ю-Батьківщиною", то зараз навпаки, - ідея користується певною популярністю, але політичного представництва немає", - підкреслює експерт.

Детальніше про результати парламентських виборах і подальшу політичну розстановку в Молдові читайте у статті Артема Филипенка "Пейзаж після битви" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".