Верховний суд Іспанії допитує п'ятьох депутатів і спікера парламенту Каталонії

09 листопада 14:25

Суд може прийняти рішення про їх затримання на час слідства.

 

Колишнього спікера парламенту Каталонії Карме Форкадель і п'ятьох депутатів у четвер допитують у Верховному суді Іспанії, в Мадриді, за звинуваченням у заколоті і підбурювання до підривної діяльності, повідомляє Reuters.

Суддя може прийняти рішення про їх затримання на час слідства за звинуваченням у підбурюванні до бунту і нецільового використання державних коштів.

"Суд повинен вирішити, чи можна далі утримувати під вартою спікера каталонського парламенту Карме Форкадель і п'ятьох законодавців, поки триває розслідування", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, Форкадель і п'ятеро законодавців вже викликали у Верховний суд минулого тижня, однак суд вирішив дати їм час на підготовку до захисту.

Повідомляється, що вісім колишніх членів каталонського уряду та лідери двох основних груп за незалежність вже знаходяться у в'язниці, очікуючи судового розгляду за звинуваченням у заколоті за їх ролі у референдумі, який був визнаний судом Іспанії незаконним.

17 листопада в Брюсселі відбудеться перше судове слухання в рамках європейського ордера на арешт колишнього глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона і чотирьох його соратників.

Як відомо, відсторонений глава уряду Каталонії Карлес Пучдемон і четверо його соратників знаходяться в Брюсселі. Іспанія видала європейський ордер на їх арешт.

Конституційний суд Іспанії в середу визнав не відповідною закону прийняту парламентом Каталонії 27 жовтня декларацію про незалежність.