Венесуела звернеться до Ради Безпеки ООН через заяви США про блокаду

03 серпня 05:40

Мадуро пообіцяв дати відсіч планам США і заявив, що води Венесуели залишаться "вільними і незалежними".

 

Президент Венесуели Ніколас Мадуро заявив, що готує звернення у Раду Безпеки ООН у зв'язку з погрозами адміністрації США запровадити морську блокаду країни. Відповідне доручення отримав постійний представник Венесуели при ООН Самуель Монкада, передає Reuters.

Мадуро пообіцяв дати відсіч планам США і заявив, що води Венесуели залишаться "вільними і незалежними".

Стурбованість Мадуро пов'язана з недавньою заявою президента США Дональда Трампа, який зазначив, що його адміністрація вивчає можливість блокади або ізоляції Венесуели. Однак при цьому Трамп не уточнив, коли і в якому форматі може бути реалізована блокада.

23 січня у Венесуелі з новою силою спалахнули масові акції протесту проти режиму Ніколаса Мадуро. За два тижні до цього пройшла інавгурація Мадуро на черговий президентський термін. На багатотисячному мітингу в Каракасі голова Національної Асамблеї Хуан Гуайдо приніс присягу тимчасового президента Венесуели.

США першими визнали його легітимним главою держави. Майже 50 країн підтримали рішення Сполучених Штатів. Детальніше про ситуацію в країні читайте в матеріалі Віктора Каспрука "Сітка" Мадуро" і "Голодні ігри Венесуели" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".