Великобританія закрила генеральне консульство в Санкт-Петербурзі

01 серпня 19:55

Великобританія раніше видворила з країни 23 російських дипломатів із-за отруєння в Солсбері.

 

Великобританія сьогодні, 1 серпня, офіційно закрила генеральне консульство у Санкт-Петербурзі після отруєння екс-офіцера ГРУ РФ Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері. Про це повідомило посольство Великобританії в Москві в Twitter.

"Генеральне консульство Великобританії в Санкт-Петербурзі офіційно закрито. На жаль, це було зроблено під примусом російського уряду (після отруєння - ред.) в Солсбері. Прапор був спущений в понеділок у присутності нашого першого і останнього генерального консула, які були відряджені в це місто", - написали у дипломатичній місії.

Як повідомлялося, 5 березня стало відомо, що у Великобританії колишній російський розвідник Сергій Скрипаль і його донька Юлія потрапили до лікарні після серйозного потрапляння невідомого речовини.
14 березня прем'єр-міністр Британії Тереза Мей звинуватила в нападі Росію і оголосила про відкликання з країни 23 дипломатів РФ і відміни візиту глави російського МЗС Сергія Лаврова. У відповідь Росія оголосила персонами нон грата 23 британських дипломатів.