Великобританія розмістить війська в країнах Балтії на довгостроковій основі – FT

08 жовтня 04:14

Британські військові будуть займатися інструктажем своїх естонських, латвійських і литовських колег.

 

Великобританія приєднається до планів США та Німеччині, розгортання військ НАТО на довгостроковій основі в країнах Балтії для зміцнення східних кордонів Альянсу, повідомляє видання Financial Times.

Згідно з інформацією видання, глава британського оборонного відомства Майкл Феллон на зустрічі міністрів оборони країн-членів НАТО в Брюсселі підтвердить "прихильність Великобританії в підтримці суверенітету демократичних держав Східної Європи".

"Ми вже розміщуємо літаки Королівських військово-повітряних сил в країнах Прибалтики і забезпечуємо вирішальну підготовку українських збройних сил. Тепер у нас будуть війська на більш регулярній основі в країнах Балтії та Польщі", - сказав Феллон.

Financial Times повідомляє, що сто військовослужбовців Великобританії будуть спрямовані в країни Балтії для проведення регулярного інструктажу естонських, латвійських і литовських військових для поліпшення їх навичок та взаємодії в рамках НАТО.

Раніше повідомлялося, що вперше з початку військових дій в Україні в небі над країнами Балтії на бойове чергування заступили винищувачі ВПС Німеччини Eurofighter повним боєкомплектом на борту.

У цьому році літаки НАТО 250 разів вилітали на перехоплення російських літаків над Європою. Це найбільша кількість за аналогічний період з моменту закінчення холодної війни.

Тільки у Балтійській повітряної поліції місії НАТО нарахували 120 своїх вильотів винищувачів на перехоплення.

У зв'язку зі сплеском активності авіації РФ в Балтійському регіоні Латвія, Литва і Естонія прийняли рішення посилити військову співпрацю і збільшити фінансування повітряної поліції НАТО в три рази.