Вбивцю болгарської журналістки засудили до 30 років ув'язнення

23 квiтня 19:29

Суд засудив 21-річного чоловіка за вбивство журналістки-розслідувача.

 

Руський окружний суд Болгарії засудив 21-річного Северина Красімірова до 30 років ув'язнення за вбивство журналістки Вікторії Марінової у жовтні минулого року. Про рішення суду стало відомо 22 квітня. Зазначається, що чоловік зізнався у скоєному за трьома звинуваченнями, передає Болгарське національне телебачення.

"Він зізнався, що зробив це, коли був п'яний і під сильним впливом наркотиків. Він зізнався і почав плакати переді мною. Він не такий, у мене в голові не вкладається", - сказала мати засудженого Надія Красімірова болгарськогму телеканалу.

Вбивство Вікторії було скоєно 6 жовтня минулого року. Її тіло знашли поблизу річки в місті Русе. Протягом чотирьох днів поліцейським вдалося встановити особу злочинця та затримати його в Німеччині, де він переховувався з родичами. Висновок судово-психіатричної експертизи показав, що він розумово відсталий, проте усвідомлює свої дії. Розслідування тривало майже півроку, і було встановлено, що Северин був єдиним винуватцем злочину, який вчинив під дією психотропних речовин.

Як повідомлялося, журналістка Марінова працювала над темою про махінації з коштами ЄС. Скандал навколо розкрадання коштів з фондів Євросоюзу в Болгарії отримав назву GPGate.