Ватикан пообіцяв прощення гріхів передплатникам Папи в Twitter

17 липня 19:23

Представники католицької церкви вважають, що читання мікроблога папи, свідчить про каяття людини і його участь у релігійному житті. Тому передплатники акаунта Папи заслужили індульгенції.

 

Папа Римський Франциск надаватиме прощення грішникам з числа фоловерів його аккаунта на сервісі мікроблогів Twitter.

Передбачається, що завдяки цій індульгенції душі померлих католиків-читачів понтифіка проведуть в чистилищі перед переселенням в рай менше часу, ніж інші, пише газета The Guardian.

Раніше в офіційному католицизмі вважалося, що скоротити час перебування в чистилищі можна лише щиро покаявшись у гріхах.

Як пояснив представник Ватикану, про каяття людини говорить і її активна участь у подіях релігійного життя, до яких належить і читання Twitter Папи Римського.

Втім, у Ватикані попередили, що подібні прощення не будуть автоматично звільняти одержувачів від усіх гріхів. Як і в колишні часи, однією з умов для отримання індульгенції (відпущення гріхів) залишиться щира віра і особисте покаяння у гріхах, неправедних вчинках.

Католики вважають, що в чистилищі перебувають душі людей, які розкаялися, а також тих, хто скоїв легкий гріх. Після спокутування гріха вони потрапляють в рай.

В середні століття папські індульгенції заслужили недобру славу, оскільки нерідко ставали предметом купівлі та продажу. Зараз Ватикан обіцяє видавати індульгенції абсолютно безкоштовно, ґрунтуючись лише на ступені залучення потенційних одержувачів у справи церкви. !zn

Читайте також:

Папі Римському подарували Harley-Davidson і шкіряну куртку

Папа Римський Франциск відмовився від трону

Ватикан вперше представив на Венеціанській бієнале свій павільйон

Наступний понтифік виявиться останнім, свідчить "Пророцтво про Пап"