Ватажок "Ісламської держави" аль-Багдаді живий, але переховується – Al Arabiya

14 лютого 16:08

Він, можливо, поранений і перебуває в Сирії.

 

Лідер терористичної організації "Ісламська держава" Абу Бакр аль-Багдаді живий і наразі ховається на північному сході Сирії в регіоні Джезіре, заявив глава відділу розвідки і антитерору МВС Іраку Абу Алі аль-Басрі урядовій щоденній газеті "Ас Сабах", передає Al Arabiya.

"У нас є незаперечна інформація і свідчення джерел в терористичній організації, що аль-Багдаді живий і ховається", - сказав аль-Басрі.

За його словами, раніше аль-Багдаді отримав поранення в результаті "повітряних рейдів проти оплотів ІД в Іраку" і тепер його лікують у Сирії від поранень, діабету та переломів".

Глава відділу розвідки зазначив, що лідер "Ісламської держави" не в змозі пересуватися без сторонньої допомоги.

Як повідомляє видання, в червні минулого року Росія заявила про те, що, ймовірно, вбила Абу Бакра аль-Багдаді в результаті авіаудару в кінці травня під Раккою в Сирії, але пізніше вони все-таки намагалися перевірити його долю. У вересні американські військові допустили, що ватажок джихадистів може бути все таки живий і, ймовірно, ховається в східній долині Євфрату в Сирії. Також в минулому році не раз з'являлися повідомлення про знищення ватажка терористичного угрупування, але жодне з них не підтвердилося.