В ЄС прокоментували затримання Надії Савченко

22 березня 21:15

Існує ймовірність, що Європарламент закличе Україну до звільнення Савченко.

 

В Європейському парламенті заявили, що будуть стежити за розвитком ситуації з затриманням Надії Савченко в Україні, сказав голова ЄП Антоніо Таяні на прес-конференції в рамках саміту глав держав ЄС, передає РИА Новости Украина.

Крім того, в Європарламенті не виключили, що будуть закликати звільнити Савченко.

"Ми подивимося, що відбувається. Нам потрібно буде (подивитися - ред.) на те, які факти, і потім, якщо буде необхідно, ми закличемо до її звільнення", - сказав Таяні.

У четвер, 22 березня, після схвалення парламенту, представники правоохоронних органів у будівлі Верховної Ради повідомили про підозру народному депутату України Надії Савченко, а потім і затримали.Її підозрюють у підготовці та організації державного перевороту і повалення влади. Як заявив генпрокурор Юрій Луценко під час засідання регламентного комітету, слідство має також фактами участі представників Російської Федерації у сприянні Савченко і Рубану у підготовці ними збройного державного перевороту в Україні.

Суд з обрання запобіжного заходу для затриманого депутата Надії Савченко призначили на п'ятницю, 23 березня. Справу розглядатиме Шевченківський суд Києва. Народному депутату належить провести ніч до суду в СІЗО.

Детальніше про політичні мотиви і наслідки цієї справи читайте в матеріалі Станіслава Речинського "Справа "Савченко - Рубана", або Високе мистецтво автоголу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".