В Єревані у зіткненнях протестуючих з поліцією постраждало 46 людей

16 квiтня 19:40

Частина постраждалих була виписана після надання першої допомоги, одному з постраждалих правоохоронців зробили операцію.

 

В столиці Вірменії, Єревані, через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 постраждалих, шестеро з них - правоохоронці, повідомляє прес-служба міністерства охорони здоров'я Вірменії.

"Деякі пацієнти, які отримали амбулаторну допомогу, були виписані. У демонстрантів, в основному, були травми нижніх кінцівок. Поліцейські отримали поранення тупими і ріжучими предметами. Одного з них прооперували", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Парламент Вірменії обрав нового президента країни

Нагадаємо, у центрі Єревану на проспекті Баграмяна почалися сутички між учасниками акції протесту і поліцією. З 31 березня в Єревані проходять масові акції проти можливого прем'єрства третього президента Сержа Саргсяна. У понеділок, 16 квітня протестувальники перекрили рух на проспекті Баграмяна в Єревані.

В столиці Вірменії перекритий ряд автошляхів, які пов'язують спальні райони міста з центром. На дорогах залишені машини без водіїв з включеними аварійними сигналами. Люди лягають на асфальт, не пропускаючи автомашини, в тому числі громадський транспорт.

Вірменія офіційно перейшла до парламентської форми правління.Конституційну реформу у Вірменії провели в 2015 році. Нового президента обрали в парламенті. Прем'єр-міністра обере правляча партія або правляча коаліція.

Нагадаємо, що парламент Вірменії обрав нового президента країни. Депутати вперше обирали главу держави, оскільки Вірменія перейшла до парламентської форми правління.