В Україні і світі почалася "Чорна п'ятниця"

24 листопада 10:54

Популярні магазини і сайти продають товари зі знижками.

 

Традиційний щорічний розпродаж Black Friday, в рамках якого популярні магазини і сайти продають товари з великими знижками, стартував.

Традиція влаштовувати розпродажі прийшла з ХІХ століття.

Перше зареєстроване використання терміна "чорна п'ятниця" стосувалося не "свята покупок". Воно було пов'язано з фінансовою кризою – це був крах золотого ринку США 24 вересня 1869 року.

Далі термін "Чорна п'ятниця" згадувалася в контексті покупок тільки з 1966 року в Філадельфії - спочатку термін використовувався в основному на Східному узбережжі США. Так, "Чорною п'ятницею" поліція назвала день після Дня Подяки - тоді американці вирушали за різдвяними покупками, при цьому на дорогах утворювалися величезні пробки, а в магазинах – черги.

Зараз величезна кількість людей, які роблять покупки в день розпродажу, ночують біля супермаркетів і з нетерпінням чекають, коли відчиняться двері.

Після "Чорної п'ятниці" і вихідних, які за нею слідують, настає "Кіберпонеділок". Якщо п'ятниця пов'язана із піком продажів, то понеділок – напружений день для роздрібної торгівлі в інтернет-магазинах. Багато IT-компанії пропонують свої товари зі значними знижками.

Традиція "свята шопоголіків" прийшла і в Україну. Українські магазини теж встановлюють знижки на всі товари до кінця неділі 27 листопада любителі шопінгу зможуть придбати одяг, взуття, аксесуари, косметику, техніку та інші товари за приємними цінами.