В США ввели санкції проти кубинського міністра

03 сiчня 08:20

Запобіжні заходи введені з метою усунути випадки порушення прав і свобод мешканців Куби.

 

Сполучені Штати Америки ввели санкції проти міністра Революційних збройних сил Куби Леопольдо Сінтра Фріаса. Його звинувачують у масштабному порушенні прав людини, повідомляє пресслужба Державного департаменту США.

Сінтрі Фріасу і його дітям Дебори Сінтрі Гонсалес і Леопольдо Сінтрі Гонсалесу також заборонили в'їзд в США.

За словами держсекретаря США Майка Помпео, будучи військовим міністром, Сінтра Фріас несе відповідальність за підтримку режиму глави Венесуели Ніколаса Мадуро.

"Міжнародне співтовариство ясно бачить, як жахливо йдуть справи з демократією на Кубі. І по відношенню до її власним громадянам, і по відношенню до венесуельців", - заявив Помпео.

Зазначається, що кубинський політик має стосунок до масштабного порушення прав людини і проявів насильства у Венесуелі, включаючи тортури і жорстоке, принизливе, негуманне поводження з венесуельцями, які виступають проти режиму Мадуро.

Америка також закликала уряди інших країн і міжнародні організації звернути увагу на порушення прав і свобод людини на Кубі, у Венесуелі "і за їх межами".

Нагадаємо, раніше президент США Дональд Трамп наказав продовжити торгове ембарго проти Куби. Воно тривало до 14 вересня 2019 року.

У 2017 році США Трамп заявив про посилення політики щодо Куби. "Ми не будемо скасовувати санкції проти кубинського режиму, поки не будуть звільнені всі політичні в'язні, поки не будуть поважатися свободи зборів і висловлювання думок, поки не будуть узаконені всі політичні партії, і не будуть заплановані вільні вибори з участю міжнародних спостерігачів", - сказав американський президент.

Детальніше про ситуацію у латиноамериканських країнах читайте в матеріалі Андрія Каракуца "Траєкторія Венесуели" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".