В Сирії загинули близько 170 терористів "Ісламської держави" з Росії – Rzeczpospolita

17 вересня 19:32

Всього на боці ісламістів воює до 1,5 тисячі громадян РФ.

 

На боці терористів "Ісламської держави" воює від 800 до 1,5 тисячі громадян Росії. З них щонайменше 170 загинули в боях у Сирії. Про це сказала голова консультаційно-наукової ради Антитерористичного центру СНД Марина Кочуба.

"Терористи вербують головним чином добре освічених людей: лікарів, лінгвістів, працівників нафтового сектору, а також спеціалістів сфери інформаційних технологій", - цитує Кучубу Rzeczpospolita.

Вона також підкреслила, що в 2014 році в Росії зареєстровано 1,1 тисячі злочинів, які характеризують як терористичні акти, а діяльність бойовиків "Ісламської держави" була викрита в 23 регіонах РФ. В цей же час, у війну в Сирії втрутилися не лише бойовики, а й армія Росії. Сьогодні стало відомо, що сирійська армія почала використовувати російське озброєння.

Напередодні Пентагон підтвердив наявність солдатів і нової бази Росії в Сирії. При цьому, за його словами, російські сили розгортають базу для подальших військових операцій".

Як писало видання Newsweek, США хочуть від Росії співробітництва, а не "самодіяльності" в Сирії. Тоді Керрі сказав, що дав зрозуміти російській стороні, що її підтримка режиму президента Башара Асада поглиблює ризики "посилення і розширення конфлікту, підриваючи загальну мету протистояти екстремізму". У свою чергу Лавров оголосив про необхідність створення міжнародного об'єднаного фронту у війні проти "Ісламської держави".

Після інформаційного шуму і занепокоєння, вираженого приводу российскиой техніки та військових у Сирії, президент Путін визнав, що Росія допомагає Дамаску технікою, зброєю і тренуванням військових, проте зазначив, що говорити про російську участь у військових операціях в Сирії передчасно. Втім, пам'ятаючи його брехню про неприсутність російських військових у Криму і на Донбасі, до подібних заяв слід ставитися скептично, пише Василь Короткий у статті для DT.UA Куди везе "Сирійський експрес"?