В Саудівській Аравії жінкам дозволили служити в армії

04 жовтня 10:26

Тепер жінки зможуть служити в усіх видах військ в звання від рядового до сержанта. У такий спосіб влада країни продовжує розширювати їх права.

 

Влада Саудівської Аравії дозволила жінкам служити в збройних силах. Колишній глава Центру операцій цивільної оборони Саудівської Аравії Хасан аш-Шахрі в коментарі газеті назвав це рішення "прогресивним кроком у вірному напрямку". З його точки зору, для жінок у ВС відкриваються широкі можливості", повідомляє Gulfnews.

Жінкам дозволено служити в наземних, повітряних, військово-морських і ракетних військах. Тепер їх кар'єра в армії може варіюватися від рядового солдата до сержанта.

Крім цього, їм дозволено надавати медичні послуги.

"Прийом жінок найважливіше міністерство у королівстві – важливий крок у правильному напрямку. Ми готові прийняти тисячі жінок, які можуть змінити їх становище", – заявив Хасан аль-Шихири.

2 серпня, влада Саудівської Аравії дозволили жінкам подорожувати самостійно без додаткового дозволу чоловіків. Відтепер жінки, яким виповнився 21 рік, можуть самі отримати паспорт і подорожувати без обов'язкової згоди та супроводу чоловіка-опікуна.

Раніше повідомлялося, що жінкам в Саудівській Аравії дозволили самостійно займатися бізнесом. Раніше дозвіл відкрити власну справу жінці повинен був дати чоловік, батько або брат.