В РФ перед першотравневою ходою затримали активістів

01 травня 13:54

У Санкт-Петербурзі мала відбутися хода на підтримку чесних виборів.

 

У Санкт-Петербурзі 1 травня має відбутися узгоджена з місцевою владою хода "Вільному Петербургу – вільні вибори", однак цього ж дня поліція затримала учасників кількох громадських рухів, передає "Радіо Свобода". Про затримання активістів повідомляють одразу кілька правозахисних організацій.

За даними правозахисників, серед затриманих є активіст "Відкритої Росії" Роман Самойлов, троє активістів руху "Весна" та шість учасниць феміністичного проекту "Ребра Єви".

При цьому російський правозахисний медіапроект "ОВД-Инфо" зазначає, що у зв'язку з першотравневою акцією затримали як мінімум 11 осіб в Петропавловську-Камчатському, сімох – в Томську, п'ятьох – у Новосибірську. Декого із затриманих вже відпустили.

У Росії 1 травня відбувається першотравнева хода "Монстрація 2019".

Раніше повідомлялося про те, що іноземні лідери не приїдуть до президента РФ Володимира Путіна на парад на честь Дня перемоги у Москві 9 травня. Участь у параді лідерів інших країн постійно скорочується після того, як Росія в 2014 році анексувала український Крим і розв'язала збройний конфлікт в Донбасі.