В Польщі через підземні поштовхи стався обвал породи, і загинули люди

07 липня 04:04

Можливо, це був відгомін потужного землетрусу в Західній півкулі.

 

В Польщі через підземний поштовх на двох шахтах стався обвал породи. В результаті землетрусу на шахті Польковице-Сєрошовице в Нижній Сілезії загинув шахтар.

Про це повідомила прес-служба польського виробника міді KGHM, передає Громадське.

"На жаль, в п'ятницю ввечері, 5 липня, на шахті KGHM в Польковицях-Сєрошовицях стався обвал породи, - повідомила представник прес-служби Лідія Марцінковська. - В результаті отриманих травм, незважаючи на нашу рятувальну операцію, там помер 40-річний працівник шахти - оператор самохідної гірничої машини. Ми, звичайно, оголосили траур. Це дуже непрості для нас обставини, як і кожна смерть нашого працівника, як кожен нещасний випадок, особливо смертельний випадок".

Перед цим, також у п'ятницю, поштовх стався також на шахті Рудна в Польковицях, також належить цьому підприємству. Епіцентр цього землетрусу знаходився на глибині 760 м під землею. Там постраждали п'ятеро гірників, які отримали легкі поранення.

Нагадаємо, велика частина американського штату Каліфорнія постраждала в результаті нового землетрусу магнітудою 7,1. Були зруйновані будівлі, пошкоджені дороги, також повідомляється про декілька травмованих людей.

Нових підземних поштовхів передувало землетрус магнітудою 6,4 у четвер в пустелі Мохаве. За останні 20 років це найбільший землетрус у Південній Каліфорнії Крім того, підземні поштовхи також відчувалися в Лас-Вегасі і в Мексиці.

Через землетрус ведучі новин американського каналу KCAL9 були змушені перервати випуск у прямому ефірі.

Землетрус став найсильнішим за останні більш ніж 20 років. В результаті землетрусу в 1994 році в Каліфорнії загинули 57 людей, майже 9 тисяч були поранені. Тоді штат зазнав збитків на десятки мільярдів доларів.