В Німеччині чоловік із ножем напав на пасажирів потяга

31 травня 10:35

Поліція нейтралізувала нападника.

 

На півночі Німеччини чоловік із ножем напав на пасажирів потягу на вокзалі міста Фленсбург. Інцидент трапився у федеральній землі Шлезвіґ-Гольштейн у середу ввечері, 30 травня. Потяг InterCity, у якому сталася атака, прямував із Кельна до Фленсбурга.

Нападник напав на одного пасажира та співробітницю поліції, яка намагалась втрутитися в суперечку. В результаті 22-річна поліцейська застрелила зловмисника, пише Deutsche Welle.

Внаслідок нападу поліцейська та пасажир отримали поранення. Потяг зупинили, а на залізничному вокзалі та під'їзних шляхах до нього була проведена тимчасова евакуація, їх спочатку перекрили, але згодом знову відкрили для пасажирів та перехожих.

Наразі поліція не оприлюднила даних про нападника та мотиви атаки.

Нагадаємо, 29 травня в бельгійському місті Льєж чоловік застрелив двох офіцерів поліції зі зброї одного з них. Також під вогонь потрапив випадковий перехожий і був убитий, ще дві людини отримали поранення. Також після цього він взяв у заручниці жінку. У підсумку нападника застрелили правоохоронці.

Раніше, 12 травня, у Франції, чоловік із ножем атакував випадкових перехожих на вулиці Монсіньї у другому окрузі Парижа. Унаслідок нападу загинув один чоловік, ще четверо дістали поранення, з них дві людини – важкі. Нападника застрелили поліцейські.