В Канаді протягом години сталися два сильні землетруси

24 грудня 04:46

Останнім часом спостерігається збільшена кількість цих сейсмічних явищ у всьому світі

 

У Канаді 23 грудня відбулися протягом короткого часу відразу два сильні землетруси. Про це повідомила Геологічна служба США.

У 19:13 по часу UTC (22.13 мск) в 170 кілометрах на захід від канадського муніципалітету Порт-Харді стався землетрус магнітудою 5,7. Вогнище залягало на глибині десяти кілометрів. Порт-Харді - невелике містечко з населенням близько 5 тисяч людей.

Другий землетрус був сильнішим за перший - його магнітуда склала 6,0. Він відбувся буквально через тридцять п'ять хвилин після першого. Епіцентр був також в Тихому океані, в 175 кілометрах від Порт-Харді. Найближче велике місто на західному узбережжі Канади - Ванкувер.

Повідомлень про жертви і руйнування не надходило. Загроза цунамі не оголошувалася.

3 грудня на Львівщині сейсмологи зафіксували землетрус, повідомив у Facebook Департамент з питань цивільного захисту Львівської обласної держадміністрації. Землетрус виник у селі Станіславчик Бродівського району.

Землетрус магнітудою 2,2 виникло на глибині 5,7 кілометра. Підземні поштовхи зафіксували а сейсмологічній станції "Львів". Населені пункти не повідомляли про землетрус.

Вказано, що така інтенсивність коливань непомітна для людей, підземні поштовхи можуть зафіксувати лише сейсмологи.