В Італії сталася тиснява в нічному клубі, є загиблі

08 грудня 10:02

Загинуло п'ятеро підлітків і жінка, яка прийшла на концерт з дочкою.

 

В італійському місті Анкона мінімум шість людей загинули в ніч на суботу, 8 грудня, внаслідок тисняви, що сталася на реп-концерті у нічному клубі. Як повідомили рятувальники, тисняву могло спровокувати розпилювання у залі газового балончика. Серед загиблих - п'ятеро підлітків, а також жінка, яка прийшла на концерт з дочкою.

Загалом унаслідок інциденту могли постраждати більше ста осіб, стан 12 оцінюється як вкрай важкий, повідомляє BBC з посиланням на італійські ЗМІ. Місцеві рятувальники на своїй сторінці в Twitter підтвердили, що постраждали десятки людей, але точної кількості не називають.

Як розповіли очевидці, в клубі було близько тисячі людей, які чекали виступу популярного італійського репера Sphere Ebbasta. За словами очевидців, вони відчули різкий запах і побігли до пожежного виходу, але він виявився закритий і охорона веліла їм повертатися до зали.

Нагадаємо, що в 2017 році під час фінального поєдинку Ліги чемпіонів у фан-зоні Турина (Італія) сталася тиснява, яку спровокував один із уболівальників з петардою. Кількість постраждалих тоді перевищила 1,5 тисячі осіб, троє з них перебували у критичному стані.