В Іспанії від коронавірусу померла найменша кількість людей за останні 2,5 тижні

10 квiтня 15:50

"Зараз триває тренд спаду".

 

В Іспанії від коронавірусу COVID-19 за останні 24 години померло 605 людей, що є найменшим показником за весь час, починаючи з 24 березня. Про це повідомляє El Pais .

"В Іспанії від коронавірусу померли 605 осіб за останні 24 години. Це є найнижчим показником летальних випадків з 24 березня", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що загальна кількість інфікованих в країні зросла до 153 022 випадків, з яких 15 843 – летальні. Відомо також, що 55 688 пацієнтів змогли подолати хворобу і вилікуватися.

"Зараз триває тренд спаду", - повідомляють у Координаційному центрі при МОЗ.

Раніше повідомлялося, що влада Іспанії зробили найжорсткіші в Європі заходи карантину, щоб уповільнити поширення коронавірусної інфекції COVID-19.

14 березня Рада міністрів Іспанії видав постанову, згідно з яким жителям заборонено виходити з дому без потреби. Обмеження не торкнулися тих, хто йде на роботу, за продуктами і ліками, в банки або страхові компанії, або доглядає за літніми людьми, дітьми, інвалідами. У країні також на час закрили навчальні заклади, готелі, бари і ресторани.

Нагадаємо, що на материковій частині Китаю вперше від початку січня не зафіксовано жодної нової смерті від коронавірусу COVID-19.

Китай успішно впорався із зараженням вірусом всередині країни, втім, для цього влада використовували набагато більш жорсткі обмеження, ніж карантин в інших країнах. Зараз коронавірус "експортують" до Китаю з інших держав, влада має намір посилити контроль над в'їжджаючими через сухопутні кордони.