В Іраку почалася операція зі звільнення Мосула від бойовиків "Ісламської держави" – ЗМІ

16 жовтня 02:54

Артпідготовка супроводжується авіаударами по цілям в зайнятих терористами районах.

 

Ввечері в суботу, 15 жовтня, почалася операція по звільненню іракського Мосула від бойовиків терористичної угруповання "Ісламська держава", повідомило агентство Anadolu з посиланням на командира курдських сил самооборони "Пешмерга" Омера Хуссейна.

За словами Хусейна, американські гаубиці, розташовані в 20 кілометрах від міста, почали обстрілювати позиції терористів, а авіація коаліції бомбить зайняті бойовиками райони.

Терористи "Ісламської держави" почали палити шини, а також підпалили нафту в канавах, виритих навколо міста, щоб приховати свої позиції від авіації союзників.

Читайте також: ІДІЛ заборонила кішок в іракському місті Мосул

Як повідомлялося, США направили до Іраку 615 військових радників та інструкторів для надання допомоги урядовим війська у підготовці штурму міста Мосул, який знаходиться під контролем терористичного угруповання "Ісламська держава".

За словами міністра оборони США Ештона Картера, американські військові не тільки нададуть допомогу в підготовці штурму Мосула, але і будуть сприяти закріпленню і розширенню успіхів урядових військ на всій території Іраку.

В Іраку на даний момент офіційно розміщені 4,4 тисячі американських військових.

Також повідомлялося, що операція зі звільненню Мосула намічена на середину жовтня.